Majlis Penutup Minggu Haluan Siswa “Malam Cakna Warisan”


Dewan Tunku Ibrahim Ismail, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) digamatkan dengan persembahan bakat oleh para pelajar baru pada ‘Malam Cakna Warisan’ (MCW), yang merupakan malam penutup bagi Minggu Haluan Siswa (MHS) 11 September lalu. Seramai 2121 pelajar peringkat Ijazah Sarjana Muda mendaftarkan dri bagi sesi kemasukan kali ini.
Bertemakan konsep ‘Merdeka Raya’, semua kumpulan dikehendaki membawa mesej tersebut dalam persembahan mereka mengikut kreativiti masing-masing.Persembahan berbentuk lakonan, Nyanyian, tarian dan bacaan puisi tersebut ternyata berjaya menarik perhatian penonton dengan sorakan dan tepukan gemuruh sebaik sahaja setiap kumpulan selesai memberikan persembahan.
Kumpulan Kolej Tun Fatimah menjuarai persembahan pada malam tersebut, diikuti dengan Kumpulan Kolej Perwira dan Kumpulan Kolej Tun Dr. Ismail. Manakala tempat keempat disandang oleh Kumpulan Pelajar Antarabangsa dan tempat Kelima pula oleh Kumpulan Pelajar Bukan Melayu.
Setiap kumpulan yang berjaya membawa pulang hadiah berupa hamper dan disampaikan oleh Naib Canselor, Profesor Dato’ Dr. Mohd. Noh Dalimin. Manakala Juri pada malam tersebut merupakan kakitangan daripada Unit Kebudayaan, Pusat Ko-Kurikulum dan Kebudayaan, UTHM.
Turut hadir memeriahkan majlis, Profesor Ir. Dr. Abdul Aziz Dato’ Abdul Samad, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) dan Profesor Ir. Dr. Amir Hashim Mohd. Kassim, yang menjalankan tugas Naib Canselor dalam Hal Ehwal Pelajar dan Alumni.
‘Malam Cakna Warisan’ merupakan salah satu pengisian bagi program Minggu Haluan Siswa,yang mana telah melibatkan pelajar-pelajar baru semester

      

Advertisements

About Majlis Perwakilan Pelajar UTHM

Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Tun Hussein Onn Malaysia

Posted on 18/09/2011, in INFORMASI. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: